Ihastu Naantaliin

Katso Naantalin lomavinkit
Varaa lomasi parhaaseen hintaan

Naantali – lomailijoiden kestosuosikki

Naantali on kesäkaupunkien kuningatar – kukapa ei olisi kuullut Naantalin auringosta! Vanha luostari- ja kylpyläkaupunki on ollut suosittu matkailukohde jo keskiajalta saakka.

Naantalissa pääset kokemaan merellistä tunnelmaa vanhan kaupungin upeilla kujilla, jossa tutkimusmatkailijoita odottavat pienet putiikit ja idylliset kahvilat. Sataman rantabulevardia reunustavat aurinkoiset terassit ja viihtyisät ravintolat. Täällä kelpaa viettää kylpylälomaa!

Historiallisen upea kohde

Naantali on toiminut keskiajalla niin luostarikaupunkina kuin myöhemmin vilkkaana matkailu- ja virkistyskohteena. Ensimmäinen kylpylä juontaa juurensa jo 1700-luvun alkupuolelle, kun Viluluodon lähteen vedellä todettiin olevan sairauksia parantavia vaikutuksia. Siitä lähtien Naantali on ollut lomailijoiden rakastama kylpyläkaupunki.

Merenrantakaupungin sydän on vanhakaupunki sekä vierasvenesatama sen edustalla. Kulttuurinnälkäisille löytyy museoita, gallerioita ja rutkasti mielenkiintoista historiaa. Opastetut kierrokset ovat oiva tapa tutustua kaupunkiin ja sen asukkaisiin. Heittäydy tarinoiden vietäväksi; miten syntyi kylpyläkulttuuri, miten nunnat elivät, kuinka golfauto tuli Kultarantaan, mistä Unikeko-traditio sai alkunsa?

Makumatkalle Naantaliin

Leppoisiin lomapäiviin Naantali tarjoaa lukuisia ravintoloita, kahviloita sekä kauniita kävelyreittejä vanhankaupungin sydämessä ja meren rannalla. Illan suussa kaupungin kuppilat, baarit ja ravintolat täyttyvät hyväntuulisesta kansasta. Tutustu esimerkiksi näihin:

  • Ravintola Snickari – ravintola idyllisessä nikkaristyylisessä puutalossa
  • Naantalin Kaivohuone – rannan hulppein terassiravintola ja viikonloppuisin legendaarinen keikkapaikka
  • Cafe Kirkkopuisto – oivallinen pysähdyspaikka vanhan kaupungin kupeessa, kun haluat nauttia oikein hyvästä kahvista ja kylmästä jäätelöstä. Säävaraus!

Täällä tapahtuu

Kesällä 2023 Naantalissa järjestetään tasokkaita kesätapahtumia, kuten Naantalin Musiikkijuhlat, Naantalin Kirjajuhlat sekä Sunfestit.

Ja tietysti täällä pääsee nauttimaan kesäteatterista ja Muumien seurasta. Hyvän katsauksen Naantalin tapahtumiin ja muuhun tarjontaan saat esimerkiksi näitä sivuilta:

Lähiseudun tapahtumat ja nähtävyydet

Naantalin lähiseudut tarjoavat kulttuurinnälkäisille runsaasti erilaisia tapahtumia, musiikkielämyksiä, näyttelyitä ja muita retkikohteita. Erityisesti Turku on suosittu kohde, jossa tapahtumia riittää aina lukuisista festivaaleista keskiaikaisiin markkinoihin.

Turussa ympäri vuoden kiinnostavia vierailukohteita ovat muun muassa Turun linna, Tuomiokirkko sekä Forum Marinum. Myös teatteritarjonta on runsasta – Turussa toimivat kesällä mm. Ruissalon Telakka, Turun Kesäteatteri sekä Samppalinnan kesäteatteri.

Konsertteja järjestetään viikottain. Esimerkiksi Logomossa luvassa on yli 20 monipuolista ja korkeatasoista ulkoilmakeikkaa Logomon Teatron urbaanilla tapahtuma-alueella.

Kesällä Turussa on myös esillä taidetta esimerkiksi Turun taidemuseossa, Wäinö Aaltosen museossa sekä Aboa Vetus Ars Novassa. Myös Logomoon rakentuu kesän ajaksi Suomen suurin nykytaiteen pop up -näyttely ABOUT ART 2023.

Tutustu tarkemmin lähiseudun tapahtumiin: