Ihastu Naantaliin

Presidentin kesäkohde, Muumien koti ja idyllinen vanha luostarikaupunki, jossa paistaa kuuluisa Naantalin aurinko. Katso vinkit lomallesi Naantalissa, vuoden ympäri.
Varaa lomasi parhaaseen hintaan
Aikuisia
Lapsia

Lomailijoiden kestosuosikki

Naantali on kesäkaupunkien kuningatar, tai oikeastaan presidentti, sillä sijaitseehan presidentin kesäresidenssi Kultarantakin täällä. Ja kukapa ei olisi kuullut Naantalin auringosta! Vanha luostari- ja kylpyläkaupunki on ollut suosittu matkailukohde jo keskiajalta saakka. Nyt vanhankaupungin kapeilla kujilla tutkimusmatkailijoita odottavat pienet putiikit ja idylliset kahvilat. Sataman rantabulevardia reunustavat aurinkoiset terassit ja viihtyisät ravintolat.

Historiallisen upea kohde

Naantali on toiminut keskiajalla niin luostarikaupunkina kuin myöhemmin vilkkaana matkailu- ja virkistyskohteena. Ensimmäinen kylpylä juontaa juurensa jo 1700-luvun alkupuolelle, kun Viluluodon lähteen vedellä todettiin olevan sairauksia parantavia vaikutuksia. Siitä lähtien Naantali on ollut lomailijoiden rakastama kylpyläkaupunki.

Merenrantakaupungin sydän on vanhakaupunki sekä vierasvenesatama sen edustalla. Kulttuurinnälkäisille löytyy museoita, gallerioita ja rutkasti mielenkiintoista historiaa. Leppoisiin lomapäiviin Naantali tarjoaa lukuisia ravintoloita, kahviloita sekä kauniita kävelyreittejä vanhankaupungin sydämessä ja meren rannalla. Illan suussa kaupungin kuppilat, baarit ja ravintolat täyttyvät hyväntuulisesta kansasta.

Opastetut kierrokset ovat oiva tapa tutustua Naantaliin, sen historiaan ja henkilöihin. Heittäydy tarinoiden vietäväksi; miten syntyi kylpyläkulttuuri, miten nunnat elivät, kuinka golfauto tuli Kultarantaan, mistä Unikeko-traditio sai alkunsa?

Naantalissa järjestetään myös tasokkaita tapahtumia, kuten Naantalin Musiikkijuhlat, Costa Food Festival, Unikeonpäivät ja Venemessut. Hyvän katsauksen Naantalin tapahtumiin ja muuhun tarjontaan saat esimerkiksi näitä sivuilta:

Lähiseudun tapahtumat ja nähtävyydet

Naantalin lähiseudut tarjoavat kulttuurinnälkäisille runsaasti erilaisia tapahtumia, museoita ja muita retkikohteita. Erityisesti Turku on suosittu kohde, jossa tapahtumia riittää aina lukuisista festivaaleista keskiaikaismarkkinoihin. Turussa ympäri vuoden kiinnostavia vierailukohteita ovat muun muassa Turun linna, Tuomiokirkko ja Aboa Vetus & Ars Nova museo. Teatteritarjonta on runsasta – Turussa toimivat mm. Turun kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater, Linnateatteri, Turun Nuori Teatteri ja Samppalinnan kesäteatteri. Konsertteja järjestetään viikottain mm. Turun Musiikkitalolla ja Logomossa.

Tutustu tarkemmin lähiseudun tapahtumiin: