Ravintolat

Le Soleil

Palkittua laatua – Le Soleil

Rôtisseurs-kilvin palkittu ravintola Le Soleil on erikoistunut modernin Thai-keittiön, skandinaavisen innovatiivisen ruokakulttuurin sekä eurooppalaisen ruokaperinteen yhdistämiseen. Inspiraatiota ammennetaan tuoreista ja tarkoin valituista sesongin raaka-aineista, ja yhteistyötä on vuosien varrella tehty mm. Suomen kokkimaajoukkueen kanssa. Usein uudistuva menu tarjoaa aina uudelleen mahdollisuuden ainutlaatuisiin makuelämäyksiin – tervetuloa yllättymään!

Le Soleil - Naantali Spa Hotel

aamupala, lounas ja brunssi

Le Soleilista on moneksi. Täällä nautit runsaan aamiaisen merimaisemissa. Viehättävä ilmapiiri kutsuu myös viihtyisälle lounaalle ja kiireettömille brunsseille. Illallisaikaan monipuolinen buffet ja à la carte -listan trendikkäät maut vievät kielen mennessään.

Le Soleil | Naantali Spa Hotel

Buffet-hinnat

Aamiainen
18,-/aik ja 8,-/lapsi (4-12 v)

Lounas (ma-pe)
24,-/aik | lapset alle 13 v 1,-/ikävuosi

Brunssi (la-su)
32,-/aik | lapset alle 13 v 1,-/ikävuosi

Päivällisbuffet
38,-/aik | lapset alle 13 v 1,-/ikävuosi

Aukioloajat (vko 42)

Aamiainen (buffet)

  • Ma - Pe7 - 10
  • La - Su7 - 10.30

Lounas (buffet)

  • Ma - Pe12 - 14

Brunssi (buffet)

  • La - Su12 - 15

Päivällinen(buffet)

  • Ma - To18 - 21
  • Pe - La18 - 22

A la carte

  • Pe17.30 - 23
  • La16 - 23

Chef Marko Ilander puhuu puhtaan ruuan puolesta

Le Soleilin keittiömestari Marko Ilander on halunnut laittaa muille ruokaa jo pikkupojasta asti. Ja paljon. ”Keitin aina koko paketin puuroa tai voitelin talon kaikki leivät”, hän nauraa. Ravintolatöihin hän lähti heti kun se oli mahdollista, ja nyt Markolla onkin takanaan pitkä ura eri ravintoloista ja hotelleista Suomesta Norjan erämaaravintoloihin saakka. Ravintola Le Soleilissa Marko pääsee toteuttamaan kutsumusammattiaan: ”Asiakkaiden lisäksi parasta tässä työssä on vaihtelevuus ja se, että yksikään päivä ei ole samankaltainen. Se sopii vilkkaalle luonteelleni.”

Kaikki lähtee puhtaista, eettisesti tuotetuista raaka-aineista.

Markolle tärkeää on ruuan puhtaus ja eettisyys. Nämä arvot ohjaavat hänen valintojaan keittiömestarina: ”Noudatamme esimerkiksi WWF:n suosituslistoja, käytämme paikallisia raaka-aineita ja vältämme hävikkiä sekä turhia lisäaineita.” Uudelta menulta Marko mainitsee mm. sorbeen, jossa on käytetty vain kahta luonnollista raaka-ainetta, mangoa ja appelsiinia. ”Käytän myös mielelläni vähemmän tunnettuja ruhon osia liha-annoksissa, jolloin kaikki tulee käytettyä.” Salosta kotoisin oleva Marko tuntee hyvin myös paikalliset tuottajat: ”Varsinais-Suomesta löytyy upeita raaka-aineita”.

Vaikutteita Marko ottaa etenkin matkoiltaan. Yksi suosikki on Kreikan vuorikana, joka kypsennetään aidolla tulella. ”Haluaisin palata ruuanlaitossa ikään kuin taaksepäin, perusasioiden äärelle, aikaan jolloin raaka-aineita ei käsitelty liikaa. Jo pelkkä tuli antaa ruualle hienon maun”, Marko perustelee. Liian puristinen ei kuitenkaan pidä olla. ”Vaikka puhtaus ja terveelliset ruokailutottumukset ovat tärkeitä, ruuasta pitää nauttia”, hän sanoo. Tätä ajatusta on tuotu esiin Le Soleilin syysmenulla, joka on jaettu kevyempiin ja vähän syntisempiin vaihtoehtoihin.  ”Jos alkuun valitsee vasikanliemellä höystetyn sipulikeiton ja juustogratinoitua maalaisleipää, lopuksi voikin sitten herkutella raikkaalla sorbeella”, Marko vinkkaa.