Ihastu Naantaliin

Katso Naantalin lomavinkit
Varaa lomasi parhaaseen hintaan

Naantali – lomailijoiden kestosuosikki

Naantali on kesäkaupunkien kuningatar, tai oikeastaan presidentti, sillä sijaitseehan presidentin kesäresidenssi Kultarantakin täällä. Ja kukapa ei olisi kuullut Naantalin auringosta! Vanha luostari- ja kylpyläkaupunki on ollut suosittu matkailukohde jo keskiajalta saakka.

Nyt vanhankaupungin kapeilla kujilla tutkimusmatkailijoita odottavat pienet putiikit ja idylliset kahvilat. Sataman rantabulevardia reunustavat aurinkoiset terassit ja viihtyisät ravintolat. Täällä kelpaa viettää kylpylälomaa.

Historiallisen upea kohde

Naantali on toiminut keskiajalla niin luostarikaupunkina kuin myöhemmin vilkkaana matkailu- ja virkistyskohteena. Ensimmäinen kylpylä juontaa juurensa jo 1700-luvun alkupuolelle, kun Viluluodon lähteen vedellä todettiin olevan sairauksia parantavia vaikutuksia. Siitä lähtien Naantali on ollut lomailijoiden rakastama kylpyläkaupunki.

Merenrantakaupungin sydän on vanhakaupunki sekä vierasvenesatama sen edustalla. Kulttuurinnälkäisille löytyy museoita, gallerioita ja rutkasti mielenkiintoista historiaa. Opastetut kierrokset ovat oiva tapa tutustua kaupunkiin ja sen asukkaisiin. Heittäydy tarinoiden vietäväksi; miten syntyi kylpyläkulttuuri, miten nunnat elivät, kuinka golfauto tuli Kultarantaan, mistä Unikeko-traditio sai alkunsa?

Makumatkalle Naantaliin

Leppoisiin lomapäiviin Naantali tarjoaa lukuisia ravintoloita, kahviloita sekä kauniita kävelyreittejä vanhankaupungin sydämessä ja meren rannalla. Illan suussa kaupungin kuppilat, baarit ja ravintolat täyttyvät hyväntuulisesta kansasta. Tutustu esimerkiksi näihin:

  • Ravintola Snickari – ravintola idyllisessä nikkaristyylisessä puutalossa
  • Pikku Snickari – autenttista roomalaista levypizzaa eli Pizza Romanaa, syö paikan päällä tai hae mukaan!
  • Naantalin Kaivohuone – rannan hulppein terassiravintola ja viikonloppuisin legendaarinen keikkapaikka
  • Ahi Ahi – pop up -terassiravintolasta saa havaijilaistyylisiä poke bowleja juhannusviikolta kesäkauden loppuun. Säävaraus!

Täällä tapahtuu

Kesällä 2022 Naantalissa järjestetään aivan erityisen paljon tasokkaita kesätapahtumia, kuten Naantalin Musiikkijuhlat, Asuntomessut sekä Sunfestit.

Ja tietysti täällä pääsee nauttimaan kesäteatterista ja Muumien seurasta. Hyvän katsauksen Naantalin tapahtumiin ja muuhun tarjontaan saat esimerkiksi näitä sivuilta:

Lähiseudun tapahtumat ja nähtävyydet

Naantalin lähiseudut tarjoavat kulttuurinnälkäisille runsaasti erilaisia tapahtumia, museoita ja muita retkikohteita. Erityisesti Turku on suosittu kohde, jossa tapahtumia riittää aina lukuisista festivaaleista keskiaikaismarkkinoihin. Turussa ympäri vuoden kiinnostavia vierailukohteita ovat muun muassa Turun linna, Tuomiokirkko ja Aboa Vetus & Ars Nova museo. Teatteritarjonta on runsasta – Turussa toimivat mm. Turun kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater, Linnateatteri, Turun Nuori Teatteri ja Samppalinnan kesäteatteri. Konsertteja järjestetään viikottain mm. Turun Musiikkitalolla ja Logomossa.

Tutustu tarkemmin lähiseudun tapahtumiin: