Ravintolat

Thai Garden

Makumatka Aasiaan alkaa Thai Gardenista. Ravintola tarjoaa autenttisia, thaimaalaisia makuelämyksiä.

Thai Garden on pala Thaimaata

Thai Gardenin maineikas ja palkittu keittiömestari Manit Poonhiran ja hänen thaimaalainen tiiminsä loihtivat uskomattomia aasialaisia makuelämyksiä tuoreista aasialaisista raaka-aineista. Thai Gardenin jännittävät annokset tuovat väriä arkeen, muistoja matkoilta ja virittävät juhlatunnelmaan.

Thai Garden on todellakin kuin pala Thaimaata – siitä kertoo Thaimaan kuningaskunnan kauppaministeriön ravintolalle myöntämän Thai Select -sertifikaatti.

Tervetuloa makumatkalle

Runsaalta menulta löytyy mitä erilaisimpia annoksia: aromikkaita thaikeittoja, lempeän tulista currya ja makuhermoja hiveleviä wokkeja. Pikantit mausteet, yllättävät makuyhdistelmät ja hienostuneet tuoksut täydentävät aasialaisen ravintolaelämyksen. Jos haluat yllättävälle makumatkalle, voit valita keittiömestarin tarkkaan suunnitteleman maistelumenun.

Thai Garden | Naantali Spa Hotel

Aukioloajat (vko 49)

  • Ke - To18 - 22
  • Pe - La18 - 23
  • Su15 - 21

Oiva-raportti

Manit Poonhiran on thai-ruuan lähettiläs

Naantalin Kylpylän ravintola Thai Gardenin keittiöstä vastaa aina hyväntuulinen Manit Poonhiran. Alun perin teemaviikoista alkunsa saanut, thaimaalaiseen ruokaan erikoistunut ravintola on ihastuttanut Kylpylällä jo vuodesta 2004. ”Tulin Naantaliin maistattamaan Thaimaan makuja kuukaudeksi. Siitä on nyt 15 vuotta”, Manit nauraa.

Manit tunnetaan todellisena thai-ruuan lähettiläänä. 32 vuoden aikana hän on kiertänyt keittiöitä 18 maassa. Manit oli tuomassa trendiä myös Suomeen jo 90-luvulla, jolloin itämaisia makuja tarjoilivat lähinnä vain muutamat kiinalaiset ravintolat. Naantalissakin lähdettiin tunnustellen liikkeelle. Thaimaalaisen tiiminsä kanssa Manit ryhtyi ensin tekemään suomalaiseen suuhun sopivia annoksia, jotka saivat heti innostuneen vastaanoton.

Pikkuhiljaa valikoimaa päästiin kehittämään lempeän tulisiin ja mausteisiin makuihin, ja jo useana vuonna peräkkäin Thai Gardenille onkin ainoana Suomessa myönnetty Thai Select -sertifikaatti. Tämän tunnustuksen myöntää Thaimaan kuningaskunnan kauppaministeriö erityisen tasokkaille ja autenttisille thai-ravintoloille ympäri maailman.

Täydellinen makujen tasapaino pitää löytyä jokaisesta suupalasta.

Manitin mukaan thai-ruuan viehätys perustuu erilaisiin makuyhdistelmiin. Samassa annoksessa on makeaa, suolaista, karvasta, mausteisuutta, tulisuutta… ”Täydellinen makujen tasapaino pitää löytyä jokaisesta suupalasta. Se, jos mikä on vaativaa”, Manit tietää. Thai Gardenissa käytetään hyviä, suomalaisia raaka-aineita, mutta tietyt mausteet Manit tuo itse maahan Thaimaasta: ”tietyt yrtit ja mausteet eivät vain Suomessa maistu samalta. Kun tuon raaka-aineet itse, tiedän, missä ne ovat kasvaneet”.

Suomalaisessa keittiössä Manit kehuukin nimenomaan paikallisia tuotteita ja puhtaita raaka-aineita. Ne sekä asialleen omistautunut tiimi ja intohimo oman kotimaan ruokakulttuuria kohtaan ovat Manitin mukaan menestyksen salaisuus. “Meillä ei keittiössä vedetä mutkia suoriksi”, Manit painottaa. Tämä näkyy taidokkaissa, perinteisillä valmistusmenetelmillä tehdyissä annoksissa, jotka hivelevät niin silmää kuin makunystyröitä.

Thai Select

 Thai Gardenille ainoana Suomessa Thai Select -tunnustus

Naantalin Kylpylän Thai Garden -ravintola on saanut ainoana ravintolana Suomessa Thaimaan kuningaskunnan kauppaministeriön myöntämän Thai Select -tunnustuksen. Thai-ruuan laadusta ja autenttisuudesta kertova kansainvälinen sertifikaatti myönnetään aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Ravintola Thai Gardenin keittiömestari Manit Poonhiran voi olla ylpeä tiimistään – ravintola palkittiin 2018 laadustaan ja autenttisuudestaan Thai Select -tunnustuksella. Thai Garden on ainoa ravintola Suomessa, jolle kyseinen sertifikaatti on myönnetty. Manit itse uskoo, että syy menestykseen on yksinkertainen – puhtaat, aidot raaka-aineet, asialleen omistautunut tiimi ja intohimo oman kotimaan ruokakulttuuria kohtaan. “Meillä ei keittiössä vedetä mutkia suoriksi”, Manit painottaa. Yksi sertifikaatin myöntöperusteista onkin juuri alkuperäisten, thaimaalaisten ruoanvalmistustapojen käyttäminen. “Tiimimme on erittäin ammattitaitoinen ja tarkka laadusta”, Manit kehaisee, ja esittelee taidokkaita annoksia, jotka hivelevät niin silmää kuin makunystyröitä.

Thai Select -sertifikaatti voidaan myöntää erityisen tasokkaille thai-ravintoloille ympäri maailman, ja sen tavoitteena on ylläpitää thai-ruuan tasoa ja autenttisuutta ulkomailla. Thaimaan kuningaskunnan kauppaministeriön myöntämä tunnustus on voimassa aina kaksi vuotta kerrallaan.