Ravintolat

Rucola Bistro

Rentoa yhdessäoloa ja aitoja italialaisia makuja Kylpylän uudessa bistrossa - benvenuti!

Rucolassa viihdytään yhteisessä pöydässä, rennosti aidoista Italian herkuista nauttien. Seudun parasta artesaanipizzaa, herkullista pastaa, burgeria ja perinteistä tiramisua keittiömestarin salaisella reseptillä – bistron menulta löytyy suosikit koko perheelle.

Aukioloajat (vko 33)

  • Ma - To17 - 22
  • Pe - La17 - 23
  • Su17 - 22

Keittiön aukiolo

Keittiö sulkeutuu puoli tuntia ennen kuin ravintola suljetaan

Varaukset

Palvelemme ilman pöytävarauksia, tervetuloa!
Yli 8 henkilön seurueille voit tehdä ryhmävarauksen:
02 44 55 599
restaurants@naantalispa.fi

Oiva-raportti

Riccardo soldati pitää tunnelmaa yllä

Rucola Bistro | Naantali Spa & Hotel

Kylpylän uusimmassa ravintolassa Rucolassa vastassa on leveä hymy ja iloinen tervehdys. Pohjois-Italiasta, läheltä Milanoa kotoisin oleva keittiömestari Riccardo Soldati ottaa vieraat vastaan kuin illan isäntä. Riccardolle on erityisen tärkeää yhdessä syöminen ja hyvä tunnelma. ”Paras makuelämys syntyy, kun sekä ruoka että tunnelma ovat kohdallaan. Minulle fine dining tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että ruoka on hyvää ja kaikki viihtyvät”, Riccardo kuvailee.

Ruokailu on Riccardon mielestä elämys, jonka voi kokea myös kotona, mutta kun laatuaikaa lähdetään viettämään ulos ystävien kanssa, palvelun on oltava lämmintä ja kohdillaan: ”Siksi Rucolassa pyrimme pitämään tunnelman kotoisana, kuin olisi ystävän luona vierailemassa.”

Riccardo luonnehtii itseään 360-asteen keittiömestariksi. Hän on pienestä asti on ollut mukana sekä keittiössä, kasvimaalla että navetassa. Riccardon perhe pyörittää Italian maaseudulla edelleen ravintolaa. ”Kun raaka-aineet on kasvatettu rakkaudella, ei tarvita taikatemppuja tehdäkseen niistä jotain suurenmoista”, Riccardo sanoo. Siksi hän kiinnittää erityistä huomiota siihen, mistä ruoka tulee ja miten se on kasvatettu.

Rucolan menu kuvastaa Riccardon ruokafilosofiaa – huolellinen pohjatyö tilalta pöytään asti, vieraanvaraisuus ja kiireetön nautiskelu hyvässä seurassa. Listalta löytyy mm. pizzoja, joiden käsin leivottu pohjataikina on nostatettu perinteisesti 48 tunnin ajan. Alkuruokia on helppo jakaa koko pöytäseurueen kesken ja pääruoat vievät nautinnolliselle makumatkalle ympäri Italiaa.

Riccardon mielestä myös lapset pitää huomioida ravintoloissa, ja Rucolassa onkin oma lasten menukokonaisuus: ”Lapsillekin pitää olla tarjolla terveellistä ja maistuvaa ruokaa, jotta ruokakulttuuri säilyy vireänä myös tuleville sukupolville.” Ruokailuhetki on Riccardolle perheen yhteistä laatuaikaa – siispä kun Rucolassa istutaan yhteisen pöydän ääreessä, lapsillekin on tarjolla oma kolmen ruokalajin menu.