Staycation Naantalissa – loma lähellä vie kauas arjesta

”Usein ihmiset huokaisevat aulassa, että ihan kuin ulkomaille tulisi”, kertoo Naantalin Kylpylän asiakaspalvelupäällikkö Henna Heinänen. Ja toden totta, Kylpylän avara aula korkeine kattoineen, pylväineen ja marmoripintoineen saa aikaan melkoisen vau-efektin. Kylpylä on kahdesti palkittu Suomen parhaana hotellina arvostetussa World Travel Awards -kilpailussa.

Naantalin Kylpylä tunnetaan Suomessa kylpylätoiminnan pioneerina. Naantalin ensimmäinen kylpylä juontaa juurensa jo 1700-luvun alkupuolelle, kun Viluluodon lähteen vedellä todettiin olevan sairauksia parantavia vaikutuksia. Siitä lähtien vanha luostarikaupunki onkin ollut lomailijoiden rakastama kohde, jonka vanhat kylpyläperinteet Naantalin Kylpylä on tuonut tyylikkäästi tähän päivään.

Naantalin venesatama ja vanhaa kaupunkia © Naantalin Matkailu Oy, kuvaaja Arto Takala.

Uudistunut Kylpylä tarjoaa irtioton arjesta

Kylpylän huoneissa on varaa valita saunallisista sviiteistä tyylikkäisiin Loft-huoneisiin. Pidempiä vierailuja varten keittiölliset sviitit Naantali Spa Residencessä sekä viereisen Naantal City Apartmentsin huoneistot tarjoavat oivan ratkaisun.

Seaside Suiten näyttävä yksityiskohta on avara kylpyhuone ammeineen.

 

Kaksikerroksiset, saunalliset teemasviitit on palkittu Suomen parhaina sviitteinä (World Travel Awards 2020). Kuvassa Romantic Suite.

Spa on hotellin sydän

Lomailuun kuuluu olennaisesti tepsuttelu kylpytossuissa ja -takissa hotellin sydämeen, eli allasosastolle, missä nautitaan poreista roomalaisen kupolin alla, hierovista vesisuihkuista ja tietysti idyllisestä ulkoaltaasta, josta varsinkin iltaisin on ihana tuijotella tähtiä yli 30-asteisessa vedessä.

Lämmitetty ulkoallas on tunnelmallinen varsinkin iltaisin.

 

Naantalin Kylpylä on myös tunnettu ainutlaatuisen laajasta hoitovalikoimastaan. Listalta löytyvät tutut kasvo- ja jalkahoidot sekä hieronnat, mutta myös perinteisemmät turvehoidot. Myös urheiluhierontaa on tarjolla.

Makumatkalle Skandinaviasta Aasiaan

Herkuttelijoiden ei tarvitse astua kuin ulos hotellihuoneesta ja makumatka voi alkaa. Oman leipomon tuotteista, upeista jäätelöannoksista ja brasserie-menusta   nautitaan uudistuneessa Café Roma & Bistrossa, jonka terassi levittäytyy kylpylän aurinkoiselle edustalle. Toisesta kerroksesta löytyy niin Rôtisseurs-kilvin palkittu Le Soleil, Thaimaan kuningaskunnan Thai Select -sertifikaatin ansainnut Thai Garden, sekä italialaisen keittiömestarin luotsaama Bistro Rucola. Ravintolat palvelevat tarvittaessa myös take away -periaatteella!

Rucolan Bistron artesaanipizzat vakuuttavat maullaan. Herkullisen pohjan salaisuus on käsintehty taikina, jonka annetaan nousta 48 tuntia.

Vinkit lähilomaan

Kysyimme vielä asiakaspalvelupäällikkö Hennan vinkit erilaisiin irtiottoihin, oli kyse sitten perhelomasta, pariskunnan yhteisestä ajasta tai ihanasta staycationista yhdelle. Lue lisää alla ja valitse suosikkisi näistä kolmesta!

Perheen yhteinen loma

 • Vietä päivää seikkaillen Naantalin vanhan kaupungin mukulakivikujilla tai Rakkaudenpoluksi kutsutulla reitillä Kuparivuoren yllä. Tarkkaile samalla tunnistatko Risto Räppääjä -elokuvista tuttuja maisemia!
 • Kylpylän Muksumaailma (avoinna lomakausina) ja leikkihuone tarjoavat tekemistä sisätiloissa, ulkoa löytyy minigolf-rata. Lainata voi myös ulkopelejä.
 • Aktiivisen päivän jälkeen koko perhe nauttii runsaasta buffetpäivällisestä. Le Soleilin herkkupöydästä löytyy jokaiselle jotain. Tai testaa Café Roma & Brasserien upeat jäätelöannokset!

Rakkaan kanssa kylpylään

 • Parihoito samassa huoneessa on ihana ja rentouttava kokemus – sopii niin pariskunnille kuin ystävyksillekin!
 • Ekstraluksusta lomaan tuo hulppea aamiainen huoneeseen tilattuna, kenties kuohuvan kera.
 • Café Roma & Brasserie Afternoon Tea kahdelle on ihanan romanttinen kattaus pöytiin tarjoiltuna.
 • Ota kaikki irti lomasta ja varmista leppoisa paluupäivä varaamalla late check out.

Omaa aikaa

 • Kylpylän uusi kuntokeskus OLOFitness on hotellivieraiden käytössä. Käy vetämässä kunnon aamutreeni ja rentoudu sen jälkeen kylpylän poreissa.
 • Naantalin Kylpylä on tunnettu laajasta hoitovalikoimastaan – varaa vaikkapa aika täydelliseen kasvohoitoon tai piipahda kampaajalla.
 • Pyörähdä Promenade Boutiquessa shoppailemassa tuliaiset ja jotain kivaa itselle – myymälästä löydät tarkoin valittua muotia, koruja ja lahjatavaroita.
 • Bonuksena Bistro Rucolan täydellinen risotto, lasi italialaista viiniä ja keittiömestarin salaisella reseptillä valmistettu tiramisu kruunaavat miniloman.
Varaa lomasi parhaaseen hintaan