Ravintolat

Makumatkalle Naantaliin

Naantalin Kylpylä on kulinaristin keidas

Naantalin Kylpylän keittiömestarit kutsuvat sinut kutkuttavalle makumatkalle aina Thaimaasta Skandinaviaan. Tutustu alla ravintoloihin ja niiden nokkamiehiin – kenen menua testaisit ensimmäisenä?

Tammikellari

Chef Riccardo Soldati:
“Paras makuelämys syntyy, kun sekä ruoka että tunnelma ovat kohdallaan.”

Tammikellarissa koet rentoa yhdessäoloa, italialaisia tuulahduksia ja herkkuja pizzasta bruchettaan.

Tammikellarin menu ja Riccardon tarina »

Thai Garden

Chef Manit Poonhiran:
“Täydellinen makujen tasapaino pitää löytyä jokaisesta suupalasta.”

Thai Garden tarjoaa autenttisia Thaimaan makuja tunnelmallisessa miljöössä.

Thai Gardenin menu ja Manitin tarina »

Le Soleil

Chef Marko Ilander:
“Kaikki lähtee puhtaista, eettisesti tuotetuista raaka-aineista.”

Le Soleil on yhtä kuin skandinaavisia, puhtaita makuja tyylikkäästi merimaisemissa.

Le Soleilin menu ja Markon tarina »

• Matkaa Tammikellariin •

MILKY BURRATA

Paahdettua valkosipulipaprikaa, broccolinia ja pestoa sekä paahdettuja pinjansiemeniä

13,-
350°C STUFFED PORTOBELLO (G)

Täytteenä Taleggio & Scamorza -savujuustoa ja pinaattia

12,-
GARLIC BREAD (L)

Valkosipuliöljyllä valeltu, uunituore pizzaleipä, basilikaa ja aiolia

9,-
BEEF TARTARE (G,L)

Oliivitapenade, salottisipulia ja kananmunan keltuaista

13,-
VITELLO TONNATO (L)

Kaprista, rucolaa ja rosmariinilla maustettuja artesaanileipätikkuja

pieni 11,-
CAESAR (L)

Grana Padano -juustoa, oreganoleipää ja puolikuivattua tomaattia
(myös gluteeniton saatavilla)

pieni 9,-
MEDITERRANEAN GREENS (G,L)

Valkosipulitomaatteja, oliiveja, kaprista, artisokkaa, paahdettuja manteleita ja balsamicoa

pieni 9,-
BEEF FILETTO CLASSIC * (G,L)

200 g pihvi, pippurikastike ja käsintehtyjä yrttiperunalastuja

32,-
LAMB CHOPS & SWEET POTATOES ** (G)

Tarjoillaan minttujugurtin ja murskattujen valkosipulitomaattien kanssa

25,-
DUCK LEG CONFIT

Tryffelillä maustettua perunasurvosta, Madeira-kastiketta ja grillattua parsakaalia

21,-
BLACK ANGUS BURGER ***

170g pihvi, 10 kk kypsytettyä Beemster-juustoa, rapeita tryffeliranskalaisia, tomaattia, chili n'dujaa ja pekonia, aiolia ja ruohosipulia. Kasvisversio saatavilla (myös gluteeniton saatavilla)

22,- Tuplapihvillä 29,-
CRISPY STEAK OF THE SEA (L,G)

Mehukas lohipihvi, kermaista kukkakaalia, persiljaa, kidneypapu-sipuli-salaattia

23,-
FISH & CHIPS

Olutleivitettyä ahventa, rapeita ranskalaisia ja mustaa aiolia

21,-
PITA BREAD CHICKEN SALAD (L)

Caesar-kastike tai balsamicosiirappi, mureaa tandoori-kanaa, parmesaani-lastuja ja chiliä. Vegaaninen vaihtoehto tofun kera saatavilla.

19,-
EGGPLANT PARMIGIANA (G)

Makoisaa, paahdettua munakoisoa, sulaa mozzarellaa ja parmesaania, tomaattia ja basilikaa

18,-
Lihan alkuperämaa:
*Brasilia **Uusi-Seelanti ***Suomi
Pizzoissamme on käsinleivottu, 48 tuntia nostatettu pohja (myös gluteeniton saatavilla)
BUFALINA

Margharita-pohja, buffalo-mozzarellaa, suolaa, pippuria, neitsytoliiviöljyä ja tuoretta basilikaa

17,-
SALMON BLANCA

Kylmäsavustettua lohta, merileväkaviaaria, crème fraiche, sitruunaa ja tuoretta tilliä

17,-
PARMA

Margharita-pohja, parmankinkkua, rucolaa, oliiviöljyä ja Grana Padano -juustoa

17,-
PICCANTE

Margharita-pohja, mausteista n’dujaa, valkosipulipaahdettua paprikaa, Ricotta-juustoa ja chili-oliiviöljyä

17,-
CUBANA

Margharita-pohja, kinkkua, ananasta ja Aurajuustoa

17,-
FORESTA

Mozzarellaa, metsäsieniä, Gruyere-juustoa, tuoretta rucolaa ja tryffeliöljyä

17,-
The Farmer

Tomaattikastike, chorizo, pekoni, pecorinojuusto, basilika, paprika, chili-oliiviöljy ja oregano

16,-
Cubana

Tomaattikastike, kinkku, ananas ja aurajuusto

16,-
LISÄTÄYTTEET
1,50
SITRUUNATORTTU JA MARENKIA
8,-
KIRSIKKASUKLAAKAKKUA JA KIRSIKKAKASTIKETTA
8,-
MASCARPONE-MANSIKKAKAKKU
8,-
PÄIVÄN JÄLKIRUOKA

Tiedustele tarjoilijalta päivän valikoimasta

7,50
JÄÄTELÖPALLO

Tiedustele tarjoilijalta päivän erikoisvaihtoehdoista

4,-


Tammikellarissa vastassa on leveä hymy ja iloinen tervehdys. Pohjois-Italiasta, läheltä Milanoa kotoisin oleva keittiömestari Riccardo Soldati ottaa vieraat vastaan kuin illan isäntä. Riccardolle on erityisen tärkeää yhdessä syöminen ja hyvä tunnelma. ”Paras makuelämys syntyy, kun sekä ruoka että tunnelma ovat kohdallaan. Minulle fine dining tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että ruoka on hyvää ja kaikki viihtyvät”, Riccardo kuvailee.

"Paras makuelämys syntyy, kun sekä ruoka että tunnelma ovat kohdallaan."

Ruokailu on Riccardon mielestä elämys, jonka voi kokea myös kotona, mutta kun laatuaikaa lähdetään viettämään ulos ystävien kanssa, palvelun on oltava lämmintä ja kohdillaan: ”Siksi Tammikellarissa pyrimme pitämään tunnelman kotoisana, kuin olisi ystävän luona vierailemassa.”

Riccardo luonnehtii itseään 360-asteen keittiömestariksi. Hän on pienestä asti on ollut mukana sekä keittiössä, kasvimaalla että navetassa. Riccardon perhe pyörittää Italian maaseudulla edelleen ravintolaa. ”Kun raaka-aineet on kasvatettu rakkaudella, ei tarvita taikatemppuja tehdäkseen niistä jotain suurenmoista”, Riccardo sanoo. Siksi hän kiinnittää erityistä huomiota siihen, mistä ruoka tulee ja miten se on kasvatettu.

Tammikellarin syysmenu kuvastaa Riccardon ruokafilosofiaa – huolellinen pohjatyö tilalta pöytään asti, vieraanvaraisuus ja kiireetön nautiskelu hyvässä seurassa. Listalta löytyy mm. pizzoja, joiden käsin leivottu pohjataikina on nostatettu perinteisesti 48 tunnin ajan, aperitiivit tarjoillaan tomaattibruschettan ja oliivien kera ja alkuruuista löytyy helposti jaettavia annoksia. Riccardon mielestä myös lapset pitää huomioida ravintoloissa, ja Tammikellarissa onkin oma lasten menu: ”Lapsillekin pitää olla tarjolla terveellistä ja maistuvaa ruokaa. Siten ruokakulttuurimme säilyy vireänä myös tuleville sukupolville.”

• Makumatka Thai Gardeniin •

SPECIAL THAI SUOSITUSMENU À LA CHEF MANIT POONHIRAN

 
SOMTAM MALAKO GAI TOD ส้มตำกับไก่ทอดงา
Miedosti maustettu papaija-kanasalaatti

HOY SHELL YANG YAM MAMUANG หอยเชลล์ย่างยำมะม่วง
Paistettua marinoitua kampasimpukkaa ja mausteinen mangosalaatti

KHANOM JEAB MOO ขนมจีบหมู
Possudumpling ja valkosipuli-chili-hapanimeläkastiketta

TOM YAM GOONG ต้มยำกุ้ง
Kuuluisa mausteinen thaimaalainen tiikerirapukeitto

SHERBET MANAW KAB YAM KHING เชอร์เบทมะนาวราดแยมขิง
Sitruunasorbetti ja kotitekoista inkiväärihilloa

GANG MASSAMAN GAI แกงมัสมั่นไก่
Kanankoipea masaman-currykastikkeessa ja keitettyä perunaa

PLA PIKE PERCH TOD NAMPLA ปลาไปค์เพิชร์ทอดน้ำปลา
Paistettua kuhaa ja valkosipuli-korianteri-kalakastiketta

PHAD PHAK RUAM ผัดผักรวม
Tuoreita kasviksia ja valkosipuli-osteri-soijakastiketta

I SA CREAM TODD ไอศกรีมทอด
Friteerattua kookosjäätelöä ja kookoshiutaleita

45,-
Special Thai Set Menu valmistetaan vain koko pöytäseurueelle. Menu tilattavissa klo 21 asti.
PO PIAH PHAK ปอเปี๊ยะผัก

Thai Gardenin suosittu erikoisuus: Rapeaksi paistettu kasvis-kevätkääryle, makea chili-luumudippi

12,-
SOM TAM KAI TOD ส้มตำไก่ทอดงา

Lempeästi maustettu kana-papaijasalaatti

12,50
STEH GOONG TOD สะเต๊ะกุ้งทอด

Paistettuja paneroituja tiikerirapuja, makeaa pähkinä-currykastiketta ja pikkelöityä kurkkua

14,-
LABB PLA SALMON ROM KWAN TOD ลาบปลาแซลม่อนรมควันทอด

Rapeaksi paistettua savulohta, paahdettua ’riisikristallia’ ja minttu-limekastiketta

13,50
HOY SHELL YANG YAM MAMUANG หอยเชลล์ย่างยำมะม่วง

Paistettua marinoitua kampasimpukkaa ja lempeästi maustettua mangosalaattia

14,-
KHANOM JEAB MOO ขนมจีบหมูสับ

Hienonnettua possunfileetä munanuudelikäärössä ja hapanimelää valkosipuli-chili-soijakastiketta

13,-
TOM YAM GOONG ต้มยำกุ้ง

Maailmankuulu thaimaalainen sitruunaruoholla maustettu tiikerirapu-sienikeitto

13,-
TOM KHA GAI ต้มข่าไก่

Galangaljuurella ja limella maustettu kookos-kanakeitto

12,50
GAENG JYYD TAO HOO แกงจืดเต้าหู้

Maukas, kirkas kasvis-tofukeitto

12,-
Kaikki pääruuat tarjoillaan jasmiiniriisin, sahramiriisin ja thaimaalaisen ruskean riisin kanssa
BROILERIRUOAT อาหารประเภท เนื้อไก่
GAI PHAD MED MAMUANG HIMMAPAN ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์

Thai Gardenin klassikkovokki:
Marinoitua suikaloitua broilerifileetä, kasviksia, cashewpähkinää ja valkosipuli-chili-osterikastiketta

23,-
GAI PHAD PRIK TAI CHOMPUU ไก่ผัดพริกไทชมพู

Suikaloitua broilerinrintaa rosepippurikastiketta, sekä höyrytettyä parsakaalia ja porkkanaa

22,50
GAI YANG TRAKRAI SOS MAKHAM ไก่ย่างตะไคร้ซ้อสมะขาม

Grillattua marinoitua broilerin reisipaistia, kasvisvokkia ja mausteinen makea tamarindikastike

23,-
POSSUNLIHARUOAT อาหารประเภท เนื้อหมู
MOO TUNH GRATIAM หมูตุ๋นกระเทียม

Haudutettua porsaanfileetä, valkosipuli-korianterikastiketta ja paistettuja kasviksia

23,-
MOO PHAD NOMAI FARANG หมูผัดหน่อไม้ฝรั่ง

Suikaloitua porsaanfileetä, paistettuja nuudeleita ja vihreää parsaa osterikastikkeessa

23,-
HÄRÄNLIHARUOAT อาหารประเภท เนื้อวัว
NUA PRIK TAI DAM เนื้อผัดพริกไทดำ

Suikaloitua häränfileetä, vihreää parsaa ja pavunversoja mustapippuri-soijakastikkeessa

27,-
NUA LAOH DAENG เนื้อเหล้าแดง

Thai Gardenin klassikko:
Härän sisäfileetä valkosipuli-tomaatti-konjakkikastikkeessa ja vokattuja kasviksia osterikastikkeessa

27,-
CURRYRUOAT แกงต่างๆ
GAENG PHED PED YANG แกงเผ็ดเป็ดย่าง

Bbq-ankanrintaa, tuoretta ananasta, kirsikkatomaattia, viinirypäleitä ja tuoretta basilikaa punaisessa currykastikkeessa

24,-
GAENG KHIEW WAN GAI แกงเขียวหวานไก่

Perinteinen vihreä klassikkocurry:
Suikaloitua broilerinfileetä, pikkumaissia, paprikaa ja tuoretta basilikaa

22,-
MASSAMAN GAI แกงมัสมั่นไก่

Autenttinen massaman-broilericurry, keitettyä perunaa ja pähkinöitä

22,-
CHUU CHII GOONG MAENAM ฉู่ฉี่กุ้งแม่น้า.

Grillattuja thaimaalaisia jokirapuja, palkohernettä ja limenlehtiä punaisessa currykastikkeessa

25,-
GAENG PHAK KAB TAOHUU แกงผัก กับ เต้าหู้

Tuoreita kasviksia ja paistettua tofua punaisessa currykastikkeessa

21,-
MEREN ANTIMIA อาหารทะเล
GOONG PIEW WAN กุ้งเปรี้ยวหวาน

Thai Gardenin erikoisuus:
Rapeaksi paistettuja tiikerirapuja, tuoretta ananasta, kurkkua, tomaattia ja kevätsipulia hapanimeläkastikkeessa

24,-
SEAFOOD YANG อาหารทะเลย่าง

Paistettua siikaa, kuhaa, lohta, tiikerirapuja ja kampasimpukkaa, sekä valkosipuli-korianterikastiketta, että tulista limekastiketta

30,-
HOY SHELL PHAD PHONG KARI หอยเชลล์ผัดผงกระหรี่

Keltainen, kermainen kampasimpukka- kasviscurry

26,-
GOONG PHAD KRAPRAO กุ้งผัดกะเพรา

Valkosipulinen tiikerirapu-palkohernevokki, chiliä ja tuoretta basilikaa

24,-
RIISI- JA NUUDELIRUOAT ข้าว และก๋วยเตี๋ยว
KHAW PHAD RUAM ข้าวผัดรวมมิตร

Paistettua riisiä, katkarapuja, suikaloitua broileria, härkää ja possua, sekä paistettua kananmunaa

23,50
PHAD THAI GOONG ผัดไทกุ้ง

Paistettua riisinuudelia, tamarindi-tiikerirapuja, pavun versoja, purjoa ja maukasta kalakastiketta

23,-
BAMI PHAD GAI บะหมี่ผัดไก่

Munanuudeli-broilerivokki, kasviksia ja osterikastiketta

21,50
KUAY TIEW PHAD ก๋วยเตี๋ยวผัดหมู Gluteeniton

Riisinuudeli-possunfileevokki, kasviksia ja tummaa soijakastiketta

22,50
PHON LA MAI SOD ผลไม้สด

Tuoreita, viipaloituja hedelmiä, kookosjäätelöä ja kookos-mangokastiketta

10,-
PHON LA MAI TOD ผลไม้ทอด

Rapeaksi paistettuja hedelmiä vartaassa, mangojäätelöä ja makeaa kookoskastiketta

10,-
I SA CREAM TODD ไอศกรีมทอด

Friteerattu ohukainen, mangojäätelöä ja makeaa kookoskastiketta

10,-
PAN CAKE MAPRAW FRUIT SALAD แพนเค้กมะพร้าว ฟรุตสลัด

Kotitekoinen kookosohukainen, hedelmäsalaattia ja mangokastiketta

12,-
ICE CREAM OR SHERBET ไอศกรีม หรือ เชอร์เบท

Vanilja-, mansikka- ja suklaajäätelö
Sorbetti

per pallo 3,50
COCONUT OR MANGO ICE CREAM ไอศกรีมกระทิ หรือ มะม่วง

Kookosjäätelö
Mangojäätelö

per pallo 4,-

Manit Poonhiran
Naantalin Kylpylän ravintola Thai Gardenin keittiöstä vastaa aina hyväntuulinen Manit Poonhiran. Alun perin teemaviikoista alkunsa saanut, thaimaalaiseen ruokaan erikoistunut ravintola on ihastuttanut Kylpylällä jo vuodesta 2004. ”Tulin Naantaliin maistattamaan Thaimaan makuja kuukaudeksi. Siitä on nyt 15 vuotta”, Manit nauraa.

Manit tunnetaan todellisena thai-ruuan lähettiläänä. 32 vuoden aikana hän on kiertänyt keittiöitä 18 maassa. Manit oli tuomassa trendiä myös Suomeen jo 90-luvulla, jolloin itämaisia makuja tarjoilivat lähinnä vain muutamat kiinalaiset ravintolat. Naantalissakin lähdettiin tunnustellen liikkeelle. Thaimaalaisen tiiminsä kanssa Manit ryhtyi ensin tekemään suomalaiseen suuhun sopivia annoksia, jotka saivat heti innostuneen vastaanoton.

Pikkuhiljaa valikoimaa päästiin kehittämään lempeän tulisiin ja mausteisiin makuihin, ja jo useana vuonna peräkkäin Thai Gardenille onkin ainoana Suomessa myönnetty Thai Select -sertifikaatti. Tämän tunnustuksen myöntää Thaimaan kuningaskunnan kauppaministeriö erityisen tasokkaille ja autenttisille thai-ravintoloille ympäri maailman.

"Täydellinen makujen tasapaino pitää löytyä jokaisesta suupalasta."

Manitin mukaan thai-ruuan viehätys perustuu erilaisiin makuyhdistelmiin. Samassa annoksessa on makeaa, suolaista, karvasta, mausteisuutta, tulisuutta… ”Täydellinen makujen tasapaino pitää löytyä jokaisesta suupalasta. Se, jos mikä on vaativaa”, Manit tietää. Thai Gardenissa käytetään hyviä, suomalaisia raaka-aineita, mutta tietyt mausteet Manit tuo itse maahan Thaimaasta: ”tietyt yrtit ja mausteet eivät vain Suomessa maistu samalta. Kun tuon raaka-aineet itse, tiedän, missä ne ovat kasvaneet”.

Suomalaisessa keittiössä Manit kehuukin nimenomaan paikallisia tuotteita ja puhtaita raaka-aineita. Ne sekä asialleen omistautunut tiimi ja intohimo oman kotimaan ruokakulttuuria kohtaan ovat Manitin mukaan menestyksen salaisuus. “Meillä ei keittiössä vedetä mutkia suoriksi”, Manit painottaa. Tämä näkyy taidokkaissa, perinteisillä valmistusmenetelmillä tehdyissä annoksissa, jotka hivelevät niin silmää kuin makunystyröitä.

• Makumatka Le Soleiliin •

GOOD FOR YOU

Valitse kun haluat syödä hyvää, mutta kevyttä, luonnollista ja kestävän kehityksen mukaisesti valittuja raaka-aineita

GUILTY PLEASURES

Kun viittaat kintaalla rajoituksille ja haluat puhtaasti nautiskella

GOOD FOR YOU
Kampasimpukkaa ja vihreää teetä

Paistettua kampasimpukkaa, maa-artisokkkapyree, grillattua mustekalaa ja vihreäteehyytelö

11,-
Sieniä ja kanervankukkaa

Pikkelöityä kanttarellia, sieniquenelle, cheddar-keksi, kanervankukkaa ja siitakesientä

10,-
GUILTY PLEASURES
Poroa ja karpaloa

Raakaleikattu poronfilee, pikkelöityä karpaloa, kanervaa, leipäjuustoa ja ruiscrumble

13,-
Klassinen sipulikeitto

Neljä tuntia haudutettua sipulia jatkettuna vasikanliemellä, lisukkeena kermaisella juustolla gratinoitua maalaisleipää

10,-
GOOD FOR YOU
Härkäpapua ja sitrusta
19,-
Rautua ja vihreitä
28,-
GUILTY PLEASURES
Karitsaa ja muscovadoa
28,-
Hereford-nautaa ja perunaa
32,-
GOOD FOR YOU
Ananasta ja pistaasia
9,-
Marjaa ja pähkinää
10,-
GUILTY PLEASURES
Suklaata ja vadelmaa
11,-
Kirsikkaa ja kirsikkaa
11,-
Le Soleilin jälkiruokabuffet
14,-

Marko Ilander
Le Soleilin keittiömestari Marko Ilander on halunnut laittaa muille ruokaa jo pikkupojasta asti. Ja paljon. ”Keitin aina koko paketin puuroa tai voitelin talon kaikki leivät”, hän nauraa. Ravintolatöihin hän lähti heti kun se oli mahdollista, ja nyt Markolla onkin takanaan pitkä ura eri ravintoloista ja hotelleista Suomesta Norjan erämaaravintoloihin saakka. Ravintola Le Soleilissa Marko pääsee toteuttamaan kutsumusammattiaan: ”Asiakkaiden lisäksi parasta tässä työssä on vaihtelevuus ja se, että yksikään päivä ei ole samankaltainen. Se sopii vilkkaalle luonteelleni.”

"Kaikki lähtee puhtaista, eettisesti tuotetuista raaka-aineista."

Markolle tärkeää on ruuan puhtaus ja eettisyys. Nämä arvot ohjaavat hänen valintojaan keittiömestarina: ”Noudatamme esimerkiksi WWF:n suosituslistoja, käytämme paikallisia raaka-aineita ja vältämme hävikkiä sekä turhia lisäaineita.” Uudelta menulta Marko mainitsee mm. sorbeen, jossa on käytetty vain kahta luonnollista raaka-ainetta, mangoa ja appelsiinia. ”Käytän myös mielelläni vähemmän tunnettuja ruhon osia liha-annoksissa, jolloin kaikki tulee käytettyä.” Salosta kotoisin oleva Marko tuntee hyvin myös paikalliset tuottajat: ”Varsinais-Suomesta löytyy upeita raaka-aineita”.

Vaikutteita Marko ottaa etenkin matkoiltaan. Yksi suosikki on Kreikan vuorikana, joka kypsennetään aidolla tulella. ”Haluaisin palata ruuanlaitossa ikään kuin taaksepäin, perusasioiden äärelle, aikaan jolloin raaka-aineita ei käsitelty liikaa. Jo pelkkä tuli antaa ruualle hienon maun”, Marko perustelee. Liian puristinen ei kuitenkaan pidä olla. ”Vaikka puhtaus ja terveelliset ruokailutottumukset ovat tärkeitä, ruuasta pitää nauttia”, hän sanoo. Tätä ajatusta on tuotu esiin Le Soleilin syysmenulla, joka on jaettu kevyempiin ja vähän syntisempiin vaihtoehtoihin. ”Jos alkuun valitsee vasikanliemellä höystetyn sipulikeiton ja juustogratinoitua maalaisleipää, lopuksi voikin sitten herkutella raikkaalla sorbeella”, Marko vinkkaa.