Kesälomalle Naantaliin – nappaa vinkit tästä

Naantali - Suomen lomaykkönen

Naantali on Suomen vanhimpia kaupunkeja, se perustettiin jo keskiajalla. Tänä päivänä Naantali tunnetaan erityisesti kauniista merimaisemistaan, kylpylästään, Muumimaailmastaan sekä tunnelmallisesta vanhastakaupungistaan. 

Koko perheen kesäloma kylpylässä

Naantalin Kylpylän lämpimät altaat, ihanat ravintolat, hauskat aktiviteetit ja rentouttavat hoidot pitävät huolen siitä, että koko perhe viihtyy. Aktiivinen lomailija ilahtuu modernista OLOFitness-kuntosalista, tenniskentästä, ja 12-reikäisestä minigolf-radasta, joka tarjoaa kivaa tekemistä koko perheelle. Ja vuokrapyörillä ja sähköpotkulaudoilla pääset kätevästi tutkimaan lähiympäristöä!

Piipahda Muumien luona tai viihdy kesäteatterissa

Muumimaailma on muumifaneille loman kohokohta. Muumimaailmassa on taas meno päällä – noita on saanut uuden talon, Niiskun Keksintöpuistossa avataan uusi kahvila ja Hemuli on saanut ihan tuliterän kukkapenkin. Muumimaailma on avoinna 12.6.-22.8. Liput voit ostaa etukäteen online tai kylpylän vastaanotosta.

Emma Teatterin tämän vuoden must see -kesäkomedia on itsensä Alfred Hitchcockin kuuluisaksi tekemä vakoojafarssi 39 askelta. Komediadekkarin näytökset 4.6.–14.8.2021 klo 19.

Makuelämyksiä Kylpylässä

Kylpylä hellii hyvän ruoan ystäviä. Makumatkalle skandinaaviseen ja eurooppalaisen ruokakulttuuriin pääsee ravintola Le Soleilissa, joka on erikoistunut tuoreista sesongin raaka-aineista valmistettuihin makuelämyksiin. Laadustaan ja autenttisuudestaan palkittu Thai Garden kokoaa lempeän tuliset Aasian maut näyttäviksi ja värikkäiksi annoksiksi. Bistro Rucolassa nautit italialaisista artesaaniherkuista ja Cafe Roma & Brasserie luo lomalle aitoa kylpylätunnelmaa afternoon tea -tarjoiluineen.

Vanhan kaupungin parhaat kesäravintolat

Naantalin vanhankaupungin rannassa, historiallisessa puutalomiljöössä sijaitseva Snickari on kokemisen arvoinen kohde. Ravintolan monipuolisella ruokalistalla on jännittäviä herkkuja, joihin kannattaa tutustua! Naantalin suosituimpiin kesäravintoloihin kuuluu myös Naantalin Kaivohuone, jonka ruokalistalta löytyy salaattien, pizzojen ja burgereiden lisäksi vaihtoehtoja moneen makuun.

Hauskaa matkaa Minijunalla

Minijuna liikennöi Kylpylästä Naantalin Kaivohuoneelle:

  • Lähdöt kylpylästä tunnin välein MA-LA 9.30-18.30 / SU 9.30-16.30
  • Paluu Kaivohuoneelta tunnin välein MA-LA 10-19 / SU 10-17

Hinta 5,-/suunta (sylilapset veloituksetta). Maksu junassa, suosittelemme lähimaksua.

Ihastuttavat kujat ja putiikit

Naantalin idyllinen vanhakaupunki kapeine kujineen ja mukulakivikatuineen kätkee sisäänsä myös toinen toistaan viehättävämpiä pikkukauppoja ja gallerioita, joita kierrellessä vierähtää helposti tunti jos toinenkin.

Vietä golfloma Naantalissa

Yhdistä rentouttava golfkierros virkistävään kylpylälomaan kaikkine herkkuineen. Lähikentät Aura Golf, Aurinko Golf ja Kultaranta Golf tarjoavat hienot puitteet antoisalle pelipäivälle.

Naantalin perinteitä ja juhlaa

[Copyright Visit Naantali]

Naantalissa vaalitaan vanhoja perinteitä, ja siksi Naantalin kirkon suunnalta voi kesäiltaisin kuulla rummutusta ja torvensoitantaa. Rummutusten myötä kansa hiljenee perinteen mukaisesti kuuntelemaan kaupungin ylle kiiriviä trumpettisoolon eli iltavesperin sointuja, jotka soitetaan klo 20.00 Luostarikirkon tornista. Rummuttaja, eli perinteisimmin trumputtaja, kiertää vanhan kaupungin venesatamassa juuri ennen klo 20, joten esim. ravintola Snickarin tai Kaivohuoneen terassilta voi katsella trumputtajan touhuja.

Iltaristeilyt saaristoon

Koe aitoa nostalgiaa henkivä m/s Kuha, jolla risteillään 1,5 tuntia lähisaaristossa. Aluksessa on viihtyisä 52-paikkainen matkustamo. Suosittelemme paikkavarauksen tekoa etukäteen.
Risteilyajat ja lähdöt 25.6.-7.8.2021.

Osallistu opastettuun kierrokseen

[Copyright Visit Naantali]

Kesällä Naantalissa järjestetään useita mielenkiintoisia opastettuja kierroksia. Yksi suosituimmista vierailukohteista on presidenttiemme lomanviettopaikkana tunnetun Kultarannan upea, 16-hehtaarinen puutarha. Kukkaloistossa kylpevä puutarha vesialtaineen ja huvimajoineen on nähtävyys, joka tekee vaikutuksen vaativampaankin lomailijaan.

Unikeko vie puolestaan lapset omalle seikkailukierrokselle. Osallistavalla ja iloisella kävelykierroksella tutustutaan lapsia kiinnostaviin arvoituksiin, kohteisiin ja ihmeisiin (ikäsuosistus 5-10 vuotta).

Varmista ikimuistoinen kesä ja varaa lomasi jo tänään!

Varaa lomasi parhaaseen hintaan