Kesälomalle Naantaliin – nappaa vinkit tästä

Naantali - Suomen lomaykkönen

Naantali on Suomen vanhimpia kaupunkeja, se perustettiin jo keskiajalla. Tänä päivänä Naantali tunnetaan erityisesti kauniista merimaisemistaan, kylpylästään, Muumimaailmastaan sekä tunnelmallisesta vanhastakaupungistaan. 

Kylpylässä riittää tekemistä lapsille ja aikuisille

Naantalin Kylpylä on kävelymatkan päässä Naantalin vanhastakaupungista. Legendaarisen kylpylän lämpimät altaat ja rentouttavat hoidot pitävät huolen siitä, että koko perhe viihtyy, ikää katsomatta. Kylpylässä on runsaasti muutakin tekemistä: OLOFitness-kuntosalissa on uusimmat treenilaitteet käytössäsi, tenniskenttä on avoinna, ihkauusi 12-reikäinen minigolf-rata tarjoaa kevyempää liikuntaa, vuokrapyörällä pääset kätevästi tutkimaan lähiympäristöä ja Promenade Boutiquessa voit käydä vaikka vaateostoksilla.

Piipahda Muumien luona tai viihdy kesäteatterissa

Muumimaailma on muumifaneille loman kohokohta. Muumimaailmassa on taas meno päällä – turvallisuutta unohtamatta. Tänä vuonna lippuja saa ainoastaan verkkokaupasta ennakkoon, ja ne ovat voimassa yhden päivän.

Emma Teatterin Helppo ero -komediassa näytetään tänä kesänä (2.7.–22.8.2020) miten päästä eroon elämää hankaloittavista asioista. Vai pääseekö sittenkään?

Makuelämyksiä Kylpylässä

Kylpylä hellii hyvän ruoan ystäviä. Makumatkalle skandinaaviseen ja eurooppalaisen ruokakulttuuriin pääsee ravintola Le Soleilissa, joka on erikoistunut tuoreista sesongin raaka-aineista valmistettuihin makuelämyksiin. Laadustaan ja autenttisuudestaan palkittu Thai Garden kokoaa lempeän tuliset Aasian maut näyttäviksi ja värikkäiksi annoksiksi.

Vanhan kaupungin parhaat kesäravintolat

Naantalin vanhankaupungin rannassa, historiallisessa puutalomiljöössä sijaitseva Snickari on kokemisen arvoinen kohde. Ravintolan monipuolisella ruokalistalla on jännittäviä herkkuja, kannattaa tutustua! Naantalin suosituimpiin kesäravintoloihin kuuluu myös Naantalin Kaivohuone, jonka ruokalistalta löytyy salaattien, pizzojen ja burgereiden lisäksi vaihtoehtoja moneen makuun.

Hauskaa matkaa Minijunalla

Minijuna liikennöi Kylpylästä Vanhaankaupunkiin, alkaen 1.7.:

  • Lähdöt kylpylästä tunnin välein alkaen klo 9.30, 10.30,…18.30. Viimeinen lähtö klo 18.30
  • Paluu Vanhastakaupungista tasatunnein klo 10, 11,…19. Viimeinen lähtö Vanhastakaupungista klo 19.

Hinta 5,-/suunta (sylilapset veloituksetta). Maksu junassa, suosittelemme lähimaksua.

Ihastuttavat kujat ja putiikit

Naantalin idyllinen vanhakaupunki kapeine kujineen ja mukulakivikatuineen kätkee sisäänsä myös toinen toistaan viehättävämpiä pikkukauppoja ja gallerioita, joita kierrellessä vierähtää helposti tunti jos toinenkin.

Vietä golfloma Naantalissa

Yhdistä rentouttava golfkierros virkistävään kylpylälomaan kaikkine herkkuineen. Lähikentät Aura Golf, Aurinko Golf ja Kultaranta Golf tarjoavat hienot puitteet antoisalle pelipäivälle.

Naantalin perinteitä ja juhlaa

[Copyright Visit Naantali]

Naantalissa vaalitaan vanhoja perinteitä, ja siksi Naantalin kirkon suunnalta voi kesäiltaisin kuulla rummutusta ja torvensoitantaa. Rummutusten myötä kansa hiljenee perinteen mukaisesti kuuntelemaan kaupungin ylle kiiriviä trumpettisoolon eli iltavesperin sointuja, jotka soitetaan klo 20.00 Luostarikirkon tornista. Rummuttaja, eli perinteisimmin trumputtaja, kiertää vanhan kaupungin venesatamassa juuri ennen klo 20, joten esim. ravintola Snickarin tai Kaivohuoneen terassilta voi katsella trumputtajan touhuja.

Iltaristeilyt saaristoon

Koe aitoa nostalgiaa henkivä m/s Kuha, jolla risteillään 1,5 tuntia lähisaaristossa. Aluksessa on viihtyisä 52-paikkainen matkustamo ja myynnissä pientä purtavaa. Suosittelemme paikkavarauksen tekoa etukäteen.
Risteilyajat ja lähdöt 24.6.-15.8.2020:
Ke 18-19.30 Naantalin vierassatama
La 16-17.30 Naantalin Kylpylä
La 18-19.30 Naantalin vierassatama

Osallistu opastettuun kierrokseen

[Copyright Visit Naantali]

Kesällä Naantalissa järjestetään myös useita mielenkiintoisia opastettuja kierroksia. Yksi suosituimmista vierailukohteista on presidenttiemme lomanviettopaikkana tunnetun Kultarannan upea, 16-hehtaarinen puutarha. Kukkaloistossa kylpevä puutarha vesialtaineen ja huvimajoineen on nähtävyys, joka tekee vaikutuksen vaativampaankin lomailijaan.

SAARISTON Hop On Hop Off -bussikuljetuksella kätevästi päiväksi saaristoon

Charterbussilla, yhteisaluksella sekä paikallisbussilla toteutettavalla päiväretkellä koetaan lumoava saaristo 120 km pituisella Pienellä Rengastiellä. Tämä retki on täydellinen valinta matkailijoille, joilla ei ole omaa autoa ja jotka haluavat tutustua saaristoon ympäristöystävällisellä tavalla.

Saariston Hop On Hop Off -retki on loistava valinta itsenäiselle matkailijalle. Hop On Hop Off -retkestä saa tehtyä oman näköisensä, sillä kyydistä on mahdollista hypätä pois vaikkapa Seilin historiallisella saarella tai jäädä Nauvon idylliseen saaristomiljööseen pidemmäksikin aikaa.

Varmista ikimuistoinen kesä ja varaa lomasi jo tänään!

Varaa lomasi parhaaseen hintaan